Składniki:

20 dag.pora

1 łyżeczka masła lub margaryny

1 szklanka bulionu

10 dag.sera żółtego

1/4 bułeczki

1 łyżka oleju

sól pieprz

2 łyżki śmietany

1 pęczek dymki

sos  sojowy

2 łyżki serka topionego

2 łyżki tartego sera gouda

grubo mielony pieprz czarny

gałka muszkatołowa

natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Pory opłukać pokroić w cienkie plasterki .W rondelku rozgrzać łuszcz wrzucić pory chwilę podsmażyć zalać bulionem przyprawić do smaku solą i pieprzem.Gotować pod przykryciem około 10 minut .Żółty ser i bułkę pokroić na kawałki nadziać na wykałaczkę .Zrumienić na rozgrzanym oleju. Do zupy dodać śmietanę serek topiony i ser gouda wymieszać .Ozdobić natką i mielonym pieprzem.

zagotować

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *