Składniki:

50 dag. wołowego na rosół

40 dag brukselki

40 dag ziemniaków

1 pęczek włoszczyzny

1/4 łyżeczki majeranku

1/4 łyżeczki tymianku

rosół (instant)

sól

pieprz

sól czosnkowa

 

Wykonanie:

 

Przygotować z granulatu 1 i 1/2 litra rosołu, zagotować w garnku. Wrzucić mięso, gotować godzinę .Obrać i umyć ziemniaki, pokroić na kawałki. Dodać do zupy razem z oczyszczoną, umytą i pokrojoną na kawałki włoszczyzną. Po 10 minutach wrzucić do garnka brukselkę, gotować zupę jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku solą, salą czosnkową, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Przed podaniem wyjąć mięso z zupy i pokroić na kawałki.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *