ZUPA Z RWANYMI KLUSKAMI

Składniki:

200  g żeberka

listek laurowy

ziele angielskie

1 marchew

cebula

1 kostka rosołowa Kucharek

sól do smaku

1-2 łyżki Przyprawa w płynie

 Ciasto:

 1 szklanka mąki

 woda

Wykonanie:

Opłukane żeberka zalewamy 3  .l wody , wrzucamy listek i ziele , zagotowujemy .Gotujemy 30-35 minut . Obieramy marchewkę, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy .

Robimy ciasto z mąki i ciepłej wody , takie jak na pierogi. Wody tyle ile zabierze mąka. Z ciasta rwiemy małe kawałki,  które wrzucamy na gotującą się zupę . Wrzucamy kostkę, wlewamy przyprawę, solimy. Gdy wszystkie kluski wypłyną, gotujemy jeszcze 10-15 minut.

Obieramy cebulkę, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju na złoty kolor. Cebulkę, bez tłuszczu dodajemy do zupy .

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *