Składniki :
1 puszka fasoli białej
1 puszka fasoli czerwonej
3 pomidory
1/2 strąka papryki zielonej
1/2 strąka papryki czerwonej
1 czerwona cebula
1 awokado
1cytryna
świeża kolendra
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
kilka kropel tabasco
sol
pieprz
Wykonanie:
Fasolkę wylać na sito, przelać zimną wodą, odsączyć. Pomidory i paprykę umyć,pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę lub krążki. Awokado obrać, pokroić w kostkę ,skropić sokiem z cytryny by nie ściemniało. Kolendrę opłukać, odsączyć, posiekać. Czosnek posiekać, wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny, oliwą i tabasco. Składniki sałatki wymieszać z sosem, doprawić do smaku.