Składniki:

15 dag. twardego żółtego sera (Np.goudy)

20 dag. mielonki wieprzowej

1 cebula

1-2 ząbki czosnku

2-3 łyżki gęstego majonezu

kilka listków zielonej sałaty

kilka pasków świeżej lub marynowanej czerwonej papryki

kilka gałązek natki pietruszki

sól

pieprz

pieprz cayenne

Wykonanie:

 

Ser i mielonkę pokroić w dwucentymetrowe paski. Czosnek rozetrzeć z solą, cebulę drobno posiekać. Połączyć składniki sałatki, doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne, delikatnie wymieszać z majonezem. Ułożyć na liściach sałaty, udekorować paseczkami papryki i gałązkami pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *