Składniki:
4 filety z piersi kurczaka
8 plastrów żółtego sera
8 plastrów boczku wędzonego
suszone pomidory w oliwie
sól
pieprz
Wykonanie:
Mięso myję, osuszam papierowym ręcznikiem i rozkrawam w poprzek, tak żeby otrzymać 8 płatów. Każdy wkładam w dwa kawałki folii przezroczystej i delikatnie rozbijam tłuczkiem do mięsa. Zdejmuję folię, mięso oprószam solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układam po plastrze sera żółtego i po dwa pomidory z zalewy. Zwijam w rulon. Każdą roladkę owijam plastrem boczku, spinam wykałaczką. Na patelni rozgrzewam oliwę wymieszaną z oliwą od pomidorów. Smażę roladki po parę minut z każdej strony do miękkości i zrumienienia. Danie podaję z ugotowanym ryżem i marynowanymi gruszkami, oprószone kolorowym pieprzem.