Składniki:

5 jajek

2 szklanki cukru

2 i 1/2 szklanki mąki

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka oleju

1 szklanka gorącej wody

2 łyżki kakao

2 łyżki mąki

 Wykonanie:

Całe jajka ubijam z cukrem na kremową masę. Dodaję przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie ucieram.  Ciągle mieszając, dodaję do masy naprzemiennie raz olej, raz gorącą wodę. Ciasto dzielę na dwie równe części.  Do jednej dodaję kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Formę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Wlewam w środek 3 łyżki białego ciasta, potem 3 łyżki ciemnego, aż do wyczerpania. Piekę około godziny w 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *