ZIEMNIACZANA SAŁATKA SZYNKĄ

Składniki:

 

4 młode ziemniaki

15 dag gotowanej szynki w plasterkach

1 gruszka

pęczek szczypiorku

2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek

sól

pieprz

Wykonanie

 

Ziemniaki dokładnie umyj, obierz, opłucz, ugotuj. Odlej wodę, ziemniaki ostudź, pokrój w talarki. Szynkę pokrój w paski, a potem na mniejsze kawałki. Gruszkę dokładnie umyj, przekrój w ćwiartki, wytnij gniazdko nasienne, pokrój w plasterki. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Wymieszaj przygotowane składniki sałatki. Przypraw ją solą i pieprzem, polej olejem lub oliwą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *