Składniki:

1.5 kg. młodych ziemniaków

4 duże ogórki kiszone

25 dkg. surowego boczku wędzonego

1 cebula

1 łyżka octu

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Ziemniaki oskrobać,umyć,ugotować,ostudzić i pokroić w dużą kostkę.Ogórki pokroić w kostkę,cebulę posiekać.Boczek pokroić w kostkę i smażyć na suchej patelni aż się zrumieni.Do miski włożyć ziemniaki,ogórki,cebulę,boczek z wytopionym tłuszczem,doprawić octem,solą,pieprzem i wymieszać.Odstawić na godzinę do lodówki,żeby wszystko się przegryzło.Można jeść na zimno ale najlepiej smakuje lekko ciepła.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *