Składniki:

1 kg. kapusty białej

1/2kg. mielonego mięsa

1/2 szklanki kaszy manny

1i 1/2 szklanki ryżu

4 jajka

1 przecier pomidorowy

sól

pieprz

wegeta

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do dużej miski. Dodać surowe mięso mielone, kaszę mannę, jajka, surowy ryż ,oraz przyprawy.Można dodać troszkę smażonych grzybów wszystko zależy od naszej fantazji  Formować gołąbki i piec na oleju na złoty kolor. W dużym rondlu zagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 minut. Po tym czasie gołąbki wyciągnąć. Sos nie musi być pomidorowy. Jeśli dodamy grzyby , robimy sos grzybowy.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *