Składniki:
1/2 kg. makaronu grubego
1/2 kg. młodej kiszonej kapusty
1 młoda kapusta biała
1/2 kg. Kiełbasy
1/2 kg. pieczarek
2 cebule
6 łyżek oleju
sól
pieprz
czosnek granulowany
Wykonanie:
Cebulę,kiełbasę i pieczarki pokroić i przesmażyć na oleju(tak żeby pieczarki nie były surowe)kiszoną kapustę ugotować i odcedzić. Poszatkowaną kapustę dodać do kiełbasy z grzybami i cebulą i dusić do miękkości kapusty pod przykryciem(mieszać od czasu do czasu,żeby się nie przypaliło).Dodać ugotowaną kapustę kiszoną i wymieszać. Makaron ugotować al dente,odcedzić,dodać do pozostałych składników,przyprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym i wymieszać. Jeszcze chwilę smażyć żeby wszystko przeszło smakiem.