ŁAZANKI Z MIESZANĄ KAPUSTĄ

Składniki:

1/2 kg. makaronu grubego

1/2 kg. młodej kiszonej kapusty

1 młoda kapusta biała

1/2 kg. Kiełbasy

1/2 kg. pieczarek

2 cebule

6 łyżek oleju

sól

pieprz

czosnek granulowany

Wykonanie:

Cebulę,kiełbasę i pieczarki pokroić i przesmażyć na oleju(tak żeby pieczarki nie były surowe)kiszoną kapustę ugotować i odcedzić. Poszatkowaną kapustę dodać do kiełbasy z grzybami i cebulą i dusić do miękkości kapusty pod przykryciem(mieszać od czasu do czasu,żeby się nie przypaliło).Dodać ugotowaną kapustę kiszoną i wymieszać. Makaron ugotować al dente,odcedzić,dodać do pozostałych składników,przyprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym i wymieszać. Jeszcze chwilę smażyć żeby wszystko przeszło smakiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *