Składniki:

 

50 dag. obranych jabłek

50 dag. obranych gruszek

20 dag. siekanych orzechów włoskich

6 i 1/2 łyżki oleju

6 czubatych łyżek mąki

5łyzek śmietany kremówki

5 łyżek mleka

3-4 łyżki cukru

Wykonanie:

Wymieszać mąkę z jajkami,6 łyżkami oleju, mlekiem,śmietaną i szczyptą soli do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać orzechy przemieszać je z ciastem. Posmarować pozostałym olejem małą tortownicę. Podzielić jabłka i gruszki na ćwiartki. Dno formy wyłożyć równomiernie kawałkami owoców. Wlać przygotowane ciasto. Całość posypać cynamonem oraz pozostałą fruktozą. Wstawić tortownicę do gorącego piekarnika. Piecz ciasto 40 minut w temperaturze 200 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *