Składniki:
6 jaj
3 łyżki kakao
1 szklanka śmietany
9 łyżek cukru
1 cukier waniliowy
8 łyżeczek żelatyny
1 czerwona galaretka
Wykonanie:
Jajka sparzyć oddzielić białka od żółtek .Żelatynę rozpuścić w 1/2 litra wody rozlać na 3 części schłodzić.
Masa przygotowanie:
Kolor I
3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru dodać pianę z 2 jaj i jedną cześć żelatyny.
Kolor II
Wszystko zrobić tak jak w kolorze I tylko dodając 3 łyżki kakao.
Kolor III
Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym dodać pianę z 2 białek i ostatnią cześć żelatyny.
Na spód małej blaszki wylać masę i odczekać aż zastygnie. Tak samo postąpić z pozostałymi masami. Na sam wierzch wylać rozpuszczoną i tężejącą galaretkę. Udekorować i schłodzić.