Składniki:

6 jaj

3 łyżki kakao

1 szklanka śmietany

9 łyżek cukru

1 cukier waniliowy

8 łyżeczek żelatyny

1 czerwona galaretka

Wykonanie:

Jajka sparzyć oddzielić białka od żółtek .Żelatynę  rozpuścić w  1/2 litra wody rozlać na 3 części schłodzić.

Masa przygotowanie:

Kolor I

3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru dodać pianę z 2 jaj i jedną cześć żelatyny.

Kolor II

Wszystko zrobić tak jak w kolorze I tylko dodając 3 łyżki kakao.

Kolor III 

Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym dodać pianę z 2 białek i ostatnią cześć żelatyny.

Na spód małej blaszki wylać masę i odczekać aż zastygnie. Tak samo postąpić z pozostałymi  masami. Na sam wierzch wylać rozpuszczoną i tężejącą galaretkę. Udekorować i schłodzić.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *