PLACUSZKI Z DYNIĄ I JABŁKIEM

Składniki:

1 dynia

4jabłka

4 jajka

8 łyżek mąki pszennej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

1 łyżka soli

1 cukier waniliowy

olej

cukier puder do dekoracji

 

Wykonanie:

 

Dynię myjemy, obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy nasiona. Miąższ ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka obieramy ,przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w małą kostkę. Do dyni dodajemy pokrojone jabłka ,jajka, obie mąki, sól i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *