JAJKA FASZEROWANE W SKORUPKACH

 

Składniki:

 

3 jajka

1 duża pieczarka

1/2 małej cebulki

szczypiorek

1 łyżka chrzanu

sól

pieprz

masło

bułka tarta

 

Wykonanie:

 

Farsz:

Jajka ugotować na twardo ostudzić obrać skorupki przekroić na pół wzdłuż jajka uważać aby nie zniszczyć skorupki. Pokroić drobno cebulkę,podsmażyć na maśle,dodać pokrojoną pieczarkę ,podsmażyć. Dodać drobno posiekane jajka,szczypiorek,chrzan. Wymieszać. Farsz nałożyć do łupinek posypać bułka tatrą ,obrócić farszem na patelni w dół i podsmażyć na złoty kolor.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *