SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE

Składniki:

2 szklanki mąki

1 szklanka wiórków kokosowych

3/4 szklanki cukru

25 dag.masła

4 żółtka

1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki posiekać nożem, następnie rozetrzeć w palcach na żwirek albo jak kto woli jak na kruszonkę 3/4 ciasta rozsypać na dużej blasze.Wysmarowanej i wysypanej bułką tartą, lekko docisnąć do blachy. Na cieście ułożyć około 6 winnych jabłek obranych i pokrojonych w grubą kostkę. Ubić pianę z białek z 3/4 szklanki cukru. Wyłożyć na owocach. Na ubitej pianie rozsypać resztę ciasta. Wstawić do nagrzanego do 180 C. piekarnika i piecz około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *