Składniki:
10 skrzydełek z kurczaka
2 cebule
8 ząbków czosnku
3 łyżki sosu słodko-pikantnego chili
2 łyżki słodkiej wędzonej papryki
sól
8 łyżek oleju
1-2 łyżki mąki pszennej
Wykonanie:
Cebule obrać, drobno pokroić. Czosnek obrać ,przecisnąć przez praskę. Skrzydełka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć skrzydełka. Do skrzydełek dodać cebulę,czosnek i smażyć jeszcze aż cebula się zeszkli. Do skrzydełek dodać sos chili,słodką wędzoną paprykę,sól,podlać wodą i dusić do miękkości. W miarę potrzeby dolewać wodę,żeby skrzydełka się nie przypaliły.Miękkie skrzydełka wyjąć z brytfanki. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.