Składniki:
750 ml. mleka
2 szklanki mąki
1 jajko
szczypta soli
2 łyżki cukru
1 łyżka oleju
Dodatkowo:
budyń czekoladowy
2 łyżki cukru
Wykonanie:
Do garnka wlewamy jedną szklankę mleka ,1 łyżkę oleju, wbijamy jajko, wsypujemy przesianą mąkę, cukier i dodajemy szczyptę soli.Po dokładnym zmiksowaniu składników odstawiamy ciasto na 20 minut. W tym momencie ciasto wydaje się bardzo rzadkie, jednak po tych 20 minutach lekko zgęstnieje. Średnio rozgrzaną patelnię smarujemy odrobiną oleju, chochlą nalewamy ciasto na środek, a następnie kołowym ruchem patelni rozprowadzamy po całej powierzchni. Smażymy z obu stron, aż ładnie się zrumienią. Gotowe naleśniki układamy na talerzu jeden na drugim. Na pozostałym mleku gotujemy budyń czekoladowy z dodatkiem dwoma łyżkami cukru. Na naleśniki nakładamy gotowy budyń i zawijamy w rulon.