Składniki;
6 jajek
1i1/3 szklanki cukru
4 łyżki wody
2 niepełne szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 4 łyżkach wodywrzacej
Masa budyniowa;
1/2 litra mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mączki ziemniaczanej
1 cukier wanilia
4 łyżki cukru
25 dag.masła lub margaryny
3-4 łyżki kawy rozpuszczalnej
Wykonanie;
Białka ubić,miksując dodać cukier,żółtka,wodę,na koniec dodać mąkę ,proszek do pieczenia,kawę i delikatnie wymieszać.Wylać na wyłożoną blaszkę papierem do pieczenia,
piec 30-40 minut w nagrzanym piekarniku.180C.
Masa budyniowa;
Z podanych składników oprócz masła i kawy ugotować budyń,ostudzić. Masło utrzeć z ciepłym budyniem ,odłożyć trochę białej masy na wierzch, do reszty dodać kawę, wymieszać.Przełożyć biszkopt masą kawową,wierzch posmarować masą białą bez kawy.Udekorować według swojego pomysłu.