Składniki;
Biszkopt;
6 jajek
6 łyżek wody
30 dag cukru
25 dag. maki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa;
2 budynie śmietankowe bez cukru
1 litr soku Kubuś
Śmietana;
1/2 litra śmietany kremówki 36%
3 śmietan- fiksy
Wykonanie;
Biszkopt;
Białka ubić z wodą na sztywno, naste pnie po woli dodawać cukier i miksować na wolnych obrotach, dodać żółtka i wolno miksować , następnie dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając ciasto.Gdy ciasto jest już wymieszane wylać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną i posypaną bułką tarta.Piec w nagrzanym piekarniku 180 C. około 20-25 minut.
Masa budyniowa;
Budynie ugotować na soku Kubuś. Gorący budyń wylać na biszkopt.
Śmietana;
Śmietanę ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodać śmietan -fiks.Gdy masa budyniowa będzie zimna to wyłożyć na nią ubita śmietanę rozsmarować równo na budyniu można posypać starta czekolada i odstawić do całkowitego stężenia.