Składniki;
3 opakowania zupek chińskich
30 dag. szynki konserwowej
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
1/2 zielonego ogórka
3 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
Wykonanie;
Makaron z zupek wyjąć z opakowania, połamać na pół i zalać2 szklankami gorącej wody bez użycia przypraw w środku opakowania. Odstawić aż napęcznieje i nieco wystygnie odsączyć na sitku.Szynkę pokroić w drobną kostkę. Paprykę przekroić, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Ogórka obrać i również pokroić w kostkę. Do zimnego makaronu dodać szynkę, paprykę, ogórek i kukurydzę. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Sos dodać do sałatki i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować według swojego pomysłu.