JABŁECZNIK INACZEJ

Składniki;

5jajek
2 szklanki mąki
1 szklana cukru
25 dag.margaryny
2łyzeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa;

3 szklanki mleka
2 budynie śmietankowe bez cukru
1łyzka mąki ziemniaczanej
5łyzek cukru

Ponadto;

5jabłek

Margarynę utrzeć z cukrem,dodając po jajku,i mąkę z proszkiem.Połowę ciasta wylać na blaszkę wysmarowaną i posypaną bułka tarta lub wyłożoną papierem do pieczenia,na to ciasto ułożyć jabłka obrane i pokrojone w plastry,na te jabłka wylać gorący budyń,przykryć go drugą częścią ciasta.Piec w nagrzanym piekarniku 40-45 minut w 180C.Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *