Składniki;

4 filety śledziowe
2 średnie jabłka
4 ogórki konserwowe
sok z 1/2 cytryny
kawałek pora ( tylko biała część)
1 cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 ugotowane na twardo jajka
3 łyżki majonezu
pieprz
sól
cukier do smaku
chrzan do smaku

Wykonanie;

Filety wymoczyć w wodzie,wyjąć i skropić sokiem z cytryny.Jabłka obrać. Filety, jabłka i ogórki pokroić w paski lub w zapałkę.
Por i cebulę pokroić w półplasterki posypać odrobiną cukru i pozostawić na chwilę. Wszystkie składniki sałatki połączyć z majonezem,dodać szczypiorek, doprawić do smaku pieprzem i chrzanem.Udekorować pokrojonymi w ćwiartki jajkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *