Składniki;
Ciasto na naleśniki;
260 g. mąki
0,5 litra mleka
3 jajka
0 3 litra oleju
10g. soli
5 g. pieprzu ziołowego
100g. szpinaku
Dodatki;
150g. twarożku z koziego sera
200g. szynki
100g. orzechów pinii
400g. papryki -mix kolor
100g. rukoli
100g. konfitury żurawinowej
Dekoracja;
listki trybuli
kwiaty jadalne np. bratki
Wykonanie;
Mleko, mąkę, jajka,oraz szpinak zblendować na jednolitą masę doprawić do smaku solą i pieprzem.Na patelni przesmarowanej masłem klarowanym usmażyć cienkie naleśniki.Gotowe placki posmarować kozim twarożkiem i ułożyć po kolei plasterek szynki, pokrojoną w paski paprykę oraz listki świeżej rukoli. na koniec dodać kilkanaście orzeszków piniowych i zwinąć każdy naleśnik w rulon.Udekorować trybulą i kwiatem jadalnym. Serwować z konfiturą z żurawiny.