Składniki;
1 puszka mleka skondensowanego
85g. masła
250 g. owsianych ciasteczek w czekoladzie
200g. gorzkiej czekolady
250g. śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 banany
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka kakao
Wykonanie;
Puszkę mleka skondensowanego wstawić do garnka z wodą przykryć i gotować na średnim ogniu przez około 2 godziny , (można kupić gotową masę krówkową w sklepie ). Rozpuścić masło i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.Przełożyć do niej masę ciasteczkową i dobrze docisnąć ja do dna.Wstawić na około30 minut do lodówki. Mleko skondensowane wyjąc z wody i ostudzić lub kupione w sklepie wyjąc z lodówki.Czekoladę posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej,a następnie zmiksować z mlekiem skondensowanym.Masę wyłozyć na ciasteczkowy spód, wygładzić powierzchnię. Wstawić do lodówki na 30 minut. Śmietankę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem. Banany obrać , pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny.Połowę bananów dodać do kremu, a krem rozsmarować na cieście. Na wierzchu rozłożyć pozostałe banany i oprószyć kakao.