Składniki;

1 puszka mleka skondensowanego

85g. masła

250 g. owsianych ciasteczek w czekoladzie

200g. gorzkiej czekolady

250g. śmietanki kremówki

2 łyżki cukru pudru

2 banany

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka kakao

 

Wykonanie;

 

 

Puszkę mleka skondensowanego wstawić do garnka z wodą przykryć i gotować na średnim ogniu przez około 2 godziny , (można kupić gotową masę krówkową w sklepie ). Rozpuścić masło i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.Przełożyć do niej masę ciasteczkową i dobrze docisnąć ja do dna.Wstawić na około30 minut do lodówki. Mleko skondensowane wyjąc z wody i ostudzić lub kupione w sklepie wyjąc z lodówki.Czekoladę posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej,a następnie zmiksować z mlekiem skondensowanym.Masę wyłozyć na ciasteczkowy spód, wygładzić powierzchnię. Wstawić do lodówki na 30 minut. Śmietankę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem. Banany obrać , pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny.Połowę bananów dodać do kremu, a krem rozsmarować na cieście. Na wierzchu rozłożyć pozostałe banany i oprószyć kakao.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *