Składniki;
1/2 szklanki mąki ryżowej
1/2 szklanki mąki pszennej razowej
1/2 szklanki mąki gryczanej
1 jajko
mleko
olej
sól
Nadzienie;
200g. mrożonego szpinaku
1/2 kostki fety
2 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu greckiego
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
Wykonanie;
Trzy rodzaje mąki, mleko, jajko, oraz sól zblendować na jednolita masę. Na patelni usmażyć naleśniki.
Nadzienie;
Do rondelka wlać 2-3 łyżki oleju, doda mrożony szpinak, odparować na niewielkim ogniu. Doprawić do smaku sola i pieprzem, gałka muszkatołowa, oraz rozdrobnionym czosnkiem. gdy masa trochę ostygnie ,dodać drobno pokrojona fetę ,oraz jogurt. Gotowe placki posmarować szpinakowym farszem i zwinąć w rulon.