NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ

Składniki;

1/2 szklanki mąki ryżowej

1/2 szklanki mąki pszennej razowej

1/2 szklanki mąki gryczanej

1 jajko

mleko

olej

sól

Nadzienie;

200g. mrożonego szpinaku

1/2 kostki fety

2 ząbki czosnku

2 łyżki jogurtu greckiego

gałka muszkatołowa

sól

pieprz

 

Wykonanie;

Trzy rodzaje mąki, mleko, jajko, oraz sól zblendować na jednolita masę. Na patelni usmażyć naleśniki.

 

Nadzienie;

Do rondelka wlać 2-3 łyżki oleju, doda mrożony szpinak, odparować na niewielkim ogniu. Doprawić do smaku sola i pieprzem, gałka muszkatołowa, oraz rozdrobnionym czosnkiem. gdy masa trochę ostygnie ,dodać drobno pokrojona fetę ,oraz jogurt. Gotowe placki posmarować szpinakowym farszem i zwinąć w rulon.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *