Składniki;

1 szklanka suchej kaszy bulgur

1 pierś z kurczaka

pieprz

sól

olej

2 łyżeczki curry

1/2 puszki kukurydzy

5 łodyżek selera naciowego

1 puszka ananasa

3 łyżki majonezu

3 łyżki jogurtu grackiego

 

Wykonanie;

Szklankę kaszy przesypać do garnka i zaląc dwiema szklankami  zimnej wody, dodać łyżeczkę soli i gotować przez 10 minut na minimalnym ogniu. Po tym czasie przerwać gotowanie, ale nie odkrywać pokrywki pozostawić do wystudzenia. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i przyprawa curry.Smażyć na oleju, następnie wystudzić. Seler naciowy pokroić w cienkie paseczki, ananasa w kostkę.Do wystudzonej kaszy dodać wszystkie składniki, doprawić sola, pieprzem i wymieszać z majonezem połączonym z jogurtem.Odstawić do lodówki do przegryzienia się smaków.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *