Składniki;
1 szklanka suchej kaszy bulgur
1 pierś z kurczaka
pieprz
sól
olej
2 łyżeczki curry
1/2 puszki kukurydzy
5 łodyżek selera naciowego
1 puszka ananasa
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu grackiego
Wykonanie;
Szklankę kaszy przesypać do garnka i zaląc dwiema szklankami zimnej wody, dodać łyżeczkę soli i gotować przez 10 minut na minimalnym ogniu. Po tym czasie przerwać gotowanie, ale nie odkrywać pokrywki pozostawić do wystudzenia. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i przyprawa curry.Smażyć na oleju, następnie wystudzić. Seler naciowy pokroić w cienkie paseczki, ananasa w kostkę.Do wystudzonej kaszy dodać wszystkie składniki, doprawić sola, pieprzem i wymieszać z majonezem połączonym z jogurtem.Odstawić do lodówki do przegryzienia się smaków.