CIASTO ALA PIERNIK MAMY

Składniki;

2 jajka

1 szklanka mleka

2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

1/2 szklanki oleju

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka przyprawy do piernika

1 łyżeczka kakao

4 łyżeczki powideł śliwkowych lub innego dżemu

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Wykonanie;

Wszystkie składniki zmiksować do połączenia się składników.Podłużną formę  keksówkę 25cm.na 12 cm.wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.Ciasto wlać do formy piec w temperaturze 175 C. około 45- do 50 minut,lub do suchego patyczka.Po wystygnięciu można polać polewa czekoladową lub lukrem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *