BABKA CZARNO BIAŁA MAMY

Składniki;

25 dag. margaryny
13łyżek cukru
10 łyżek mąki
1łyżka kakaa
2 łyżki mąki ziemniaczanej
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
125 ml. śmietany
olejek zapachowy

Wykonanie;

Margarynę utrzeć z cukrem na pulchna masę dodać żółtka i ucierać a następnie stopniowo dodawać resztę składników i utrzeć na jednolitą masę mikserem. Ciasto podzielić na dwie części. Jasną część wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Do drugiej części dodać 1 łyżkę kakaa i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, dokładnie wymieszać. Ciemną warstwę wylać na wierzch,na jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180C.około 45-55 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *