BAGIETKI Z MASŁEM CZOSNKOWYM

Składniki:

2 mini bagietki
10 dag. masła
2 ząbki czosnku
sól
pieprz czarny
świeży tymianek

Wykonanie;

Bagietki ukośnie ponacinać ząbkowanym nożem prawie do końca. Miękkie masło utrzeć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, szczyptą soli, szczyptą pieprzu i listkami świeżego tymianku.Masło po 1 łyżeczce powkładać w nacięcia bagietki i lekko rozsmarować.
Bagietki włożyć do nagrzanego piekarnika, i piecz około 8-10 minut w temperaturze 180 C .w nagrzanym piekarniku, aż staną się chrupiące, a masło się rozpuści.Podawać gorące.Bagietki można przygotować na grillu. Przygotowane bagietki wystarczy owinąć w folię aluminiową i opiec na grillu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *