Składniki:

2 banany

1jajko

1 łyżka mąka

1-2 łyżki woda

2 łyżki wiórki kokosowe

1/3łyżeczki proszek do pieczenia

1/2opakowania cukier waniliowy

 masło

 sok z cytryny do skropienia

Wykonanie:

Z jajka, wody, mąki, 2 łyżek wiórków kokosowych i odrobiny proszku do pieczenia zarabiamy masę o konsystencji gęstej śmietany. Gdyby masa była zbyt gęsta można dodać wody. Banana obieramy, przekrawamy wzdłuż na połowę i dzielimy w poprzek na 3 części. Skrapiamy sokiem z cytryny. Każdą część banana maczamy w przygotowanej masie i smażymy na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym maśle. Gorące posypujemy cukrem waniliowym i wiórkami.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *