Składniki:

 

1,5 szklanki fasoli Jaś

10 dag. wędzonego boczku

15 dag. kiełbasy

1cebula

1 łyżka mąki

2 łyżki przecieru pomidorowego

1/2 łyżeczki majeranku

1/2łyżeczki ostrej papryki

1/2łyżeczki soli

 

Składniki:

 

Umytą, moczoną kilka godzin fasolę ugotować do miękkości. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę wędzony boczek i pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, dodać do fasoli. Następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać łyżkę mąki, zasmażyć, rozprowadzić zimną wodą, wymieszać z fasolą. Dodać przecier, przyprawy i zagotować.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *