Składniki:

 

2 sery brie po (120 g)

1,5 łyżki masła

1 łyżka likieru amaretto

 

5 łyżek wiórek kokosowych

szczypta cynamonu

szczypta gałki muszkatołowej

1 łyżka brązowego cukru

1 jabłko

Wykonanie:

Do naczynia żaroodpornego wkładamy ser. W rondlu roztapiamy masło i cukier, mieszamy. Dodajemy cynamon i gałkę muszkatołową. Wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy3 minuty. Zdejmujemy z ognia wlewamy likier i ponownie mieszamy. Sosem polewamy ser. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury170 C. i pieczemy około 30 minut .Ser podajemy gorący,posypany wiórkami kokosowymi.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *