Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2szklanki mąki ziemniaczanej
1łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
opakowanie kremu budyniowego
400 ml. mleka 2%
1 galaretka wiśniowa
Wykonanie:
Biszkopt:
Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, mąki i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do blaszki, piecz 30 minut w temperaturze. 180 C. Ostudź.
Masa:
Galaretkę rozpuść w 350 ml. gorącej wody. Wlej do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą, odstaw do stężenia. Krem budyniowy zmiksuj z chłodnym mlekiem (około3 minuty na najwyższych obrotach). Posmaruj biszkopt. Foremką wytnij serduszka. Udekoruj galaretką.