Składniki:

3/4 szklanki cukru
1i 1/2 szklanki mąki pszennej
12 i1/2 dag.margaryny
2 jajka
aromat waniliowy
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
2 szklanki pokrojonych w kostkę jabłek

Wykonanie;

Margarynę rozpuścić i wystudzić. Ubić jajka z cukrem. Dodać pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą, wyłożyć ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 C. Około 50-60 minut lub do suchego patyczka . Po upieczeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *