Składniki:
Biszkopt:
4jajka
1szklanka cukru
1szklank mąki
4 łyżki oleju
1łyżka octu
1łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem,dodać resztę składników,ocet na końcu wymieszać.ciasto wylać na posmarowaną blaszkę i posypaną bulką tartą lub na blaszkę wyłozoną papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w 180C.Ostudzić i przekroić ciasto wzdłuż blachy.
Masa:
1 galaretka cytrynowa
5 jabłek
Wykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 1szklance wody,dać jabłka pokrojone w kostkę,udusić.Jeszcze ciepłe wyłożyć na biszkopt,przykryć drugą połową ciasta.
Krem:
1 budyń śmietankowy
1i 1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
3/4 kostki margaryny
Wykonanie:
Ugotować budyń z cukrem,wystudzić,utrzeć z margaryną na krem.Wyłożyć na biszkopt,posypać tartą czekoladą.Schłodzić.