Składniki:
4 jajka
1 szklanka maślanki
1 szklanka cukru
1 proszek do pieczenia małe opakowanie
1 cukier waniliowy
3 szkanki mąki
1/2 szklanki oleju
dowolne owoce ( jabłka,ananasy, brzoskwinie, śliwki rabarbar
Kruszonka:
4 łyżki masła
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
Wykonanie:
Ciasto:
Sposób przygotowania Jajka roztrzepać widelcem jak na omlet, dodać pozostałe składniki i wszystko razem zmiksować , ja wyrabiam ręcznie aby powpuszczać pęcherzyków to ciasto lepiej wyrośnie . Formę wysmarować tłuszczem a następnie posypać bułką tartą lub kaszą manną, przełożyć ciasto na ciasto poukładać jabłka w plasterkach a następnie posypać kruszonką . Piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 180 C.
Wykonanie:
Kruszonka:
Z podanych składników zagniatamy kruszonkę.Posypujemy kruszonką ciasto i pieczemy.