Składniki:
ciasto:
3 szklanki mąkipszennej
25 dag. margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
5 żółtek
2-3 łyżki kakao
Wykonanie:
Wszystkie podane składniki wyrobić i włożyć do zamrażalnika na 30 minut.
Masa:
5 białek
1szklanka cukru
1 cukier waniliowy
3 duże śmietany 18% po 400g.
2 budynie śmietankowe
tabliczka czekolady
Wykonanie:
Łączymy śmietanę z budyniem, ubijamy pianę z białek, pod koniec ubijania piany dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy dalej miksując dodajemy śmietanę po łyżce, a na koniec dodajemy startą czekoladę.Połowę ciasta wykładamy na wysmarowana blachę i posypaną bułką tarta, na ciasto wylewamy masę i na to ścieramy reszta ciasta pieczemy 50 minut w temp 180C.Wierzch można posypać cukrem pudrem.