Składniki;
4 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1 żółtko
25 dag margaryny lub masła
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo;
truskawki według uznania
bułka tarta
Wykonanie;
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać resztę składników, posiekać nożem i zagnieść.Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3 . 2/3 ciasta dać do lodówki na godzinę, a 1/3 do zamrażalnika. Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem na to rozprowadzić ciasto, posypać bułką tartą, bo truskawki puszczą sok i na to ułożyć truskawki obtoczone w cukrze i na wierzch zetrzeć na dużej zamrożone ciasto. Piec około 50 minut w nagrzanym piekarniku w 180C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.