Składniki;
4 duże jabłka ( słodko-kwaśne)
1i1/2 szklanki cukru
6 jajek
3 szklanki mąki pszennej
3/4szklanki oleju
2 łyżki kakao
1 plaska łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
orzechy pokrojone, rodzynki (po garści)

Wykonanie;

Jabłka obrać pokroić w kostkę, zasypać 1 szklanką cukru, zalać olejem na 1/2 -do 1 godziny.Białka ubić na sztywno,dodać pozostałe 1/2szklanki cukru, dodawać po 1 żółtku, resztę składników,wymieszać, wylać na blaszkę 23×36. Piec w nagrzanym piekarniku 40-50 minut w temperaturze 170 C. Po upieczeniu ciasto polać polewą czekoladową .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *