Składniki:
4 jajka
1i 1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 szklanki maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 łyżek wody
8 łyżek oleju
czarne jagody lub inne owoce albo mrożone owoce
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem ,cukrem waniliowym,dodawać przesianą make z proszkiem do pieczenia,i dodawać olej i wodę . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną ,i wysypana bułką tartą .Na wierzch wyłożyć jagody lub dowolne owoce . Na owoce dać pianę bezową można zrobić tylko z sama kruszonką.
Piana bezowa :
4 białka
3 łyżki cukru
2 budynie lub 3 łyżki maki ziemniaczanej
Kruszonka :
masło
cukier waniliowy
1 żółtko
Wykonanie:
Masło, cukier, cukier waniliowy,żółtko . Wyrobić wszystkie składniki i włożyć na chwile do lodówki. . Piecz w 180 C. do suchego patyczka . Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.