CIASTO Z JAGODAMI ANI

 

Składniki:

 

4 jajka

1i 1/2 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

2 szklanki maki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

8 łyżek wody

8 łyżek oleju

czarne jagody lub inne owoce albo mrożone owoce

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem ,cukrem waniliowym,dodawać przesianą make z proszkiem do pieczenia,i dodawać olej i wodę . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną ,i wysypana bułką tartą .Na wierzch wyłożyć jagody lub dowolne owoce . Na owoce dać pianę bezową można zrobić tylko z sama kruszonką.

Piana bezowa :

4 białka

3 łyżki cukru

2 budynie lub 3 łyżki maki ziemniaczanej

Kruszonka :

masło

cukier waniliowy

1 żółtko

Wykonanie:

Masło, cukier, cukier waniliowy,żółtko . Wyrobić wszystkie składniki i włożyć na chwile do lodówki. . Piecz w 180 C. do suchego patyczka . Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *