Składniki:
5 jajek
1 1/2 szklanki cukru
1 szklanka wody
1 szklanka oleju
3 szklanki mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki, wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, a drugą zostawić jasną.Tortownicę o średnicy 23 cm. wysmarować masłem.Na środku kła sc na przemian po 2 łyżki ciasta jasnego a na to 2 łyżki ciasta ciemnego i tak aż ciasto się skończy. Piec w nagrzanym piekarniku w 180C.około  5o-55 minut.Po upieczeniu można ciasto posypać cukrem pudrem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *