DESER PAWŁOWA ROSJI

Składniki:

 

Ciasto:

8 białek jaj

25 dag. cukru

1 łyżeczka octu

1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

Do przełożenia:

500 ml. śmietanki 36%

2 łyżki cukru pudru

1 cukier wanilinowy

miękkie owoce, Np.: truskawki, jagody, brzoskwinie

Wykonanie:

 

Białka ubij na sztywno. Dodając cukier ubijaj, aż powstanie ciągnąca masa. Wymieszaj ją z octem i mąką. Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 2 okręgi. Wypełnij je masą. Piecz około 60 minut w temperaturze160 C. Wystudź, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wanilinowym. Połową przełóż blaty, posyp owocami. Wierzch udekoruj pozostałą bitą śmietaną i owocami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *