DŻEM Z CZEKOLADĄ Z JABŁEK

Składniki:

2 kg .jabłek
40 dag. cukru
2 cukry waniliowe
8 kostek białej czekolady

Wykonanie:

Jabłka umyć, obrać, Usunąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić na małe kawałki. Włożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody i smażyć około 1 godziny. Odstawić do wystygnięcia. Następnie zmiksować.Do zmiksowanej masy jabłkowej dodać cukier oraz cukier waniliowy. Czekoladę połamać na małe kawałki i dać do masy. Smażyć około 30 minut aż masa zgęstnieje.
Dżem nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić i gotować około 15 minut od chwili zagotowania się wody w garnku zostawić do wystygnięcia.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *