Składniki;

1 małe opakowanie rukoli

2 świeże figi

1 awokado

1 kulka mozzarelli

4 łyżki oliwy extra wergine

2 łyżki płynnego miodu

1 łyżka soku z cytryny

2-4 łyżki orzeszków pinii

świeżo zmielony pieprz

sól morska szczypiorek

 

Wykonanie;

Rukolę opłukać i osuszyć, wyłozyć do talerzy. dodać pokrojone w ósemki figi oraz obrane i pokrojone w plasterki awokado.Dorzucić cząstki mozzarelli i polać wszystko mieszanką oliwy, miodu, soku z cytryny, soli oraz pieprzu. Orzeszki pinii zarumienić na patelni dodać do sałatki. Posypać szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *